• HovedsideRammeBG
    HovedsideBilde01
    Hovedsidetekst

Sammen med rammemaker Arnt Damsberg, vil Ina Christiansen hjelpe våre kunder med alt som har med innramming å gjøre. Vi har gjennom vår kompetanse på print, 
og våre to fagfotografer muligheten til å hjelpe deg hele veien fra en idè skapes, til du har alt montert på vegg.

FERDIGE RAMMER -  RAMMER PÅ MÅL  -  OPPSTRAMMING  -  OBJEKT INNRAMMING

 


Arnt Damsberg, som har over 30 års erfaring i bransjen, har nå startet hos oss. Etter 23 år med eget firma, pluss ansettelser i andre firma, er han nå en del av vårt team. Han er medlem i Norsk Rammebransjeforbund. Flere tidligere ansatte hos Arnt har fått opplæring i håndverket, noe som blant annet har resultert i premie i NM i innramming.

Her vil han vise et eksempel på innramming av et bilde:

 


Kapping av ramme

Valg og kapping av ramme er viktig. Her er det en treramme som tilpasses.  Vi bruke profesjonelle og kjente leverandører av rammer, som InterART, Troll Rammer og Larson Juhl.

Med bakgrunn i sin lange erfaring kan Arnt hjelpe deg med å velge en ramme som passer ditt bilde. Smak og behag er svært forskjellig hos våre kunder og de bestemmer. Men en gyllen regel er at rammens stil og farge skal utfylle og fremheve bildet, men ikke trekke oppmerksomheten vekk fra det.

 


Innramming er et kunsthåndverk! 

Å lage billedramme er et håndverk som krever forståelse og innsikt i dette. Riktige maskiner og utstyr er derfor avgjørende. Bildet over viser sammensetting av kappet rammelist.

Arnt Damsberg har god innsikt i hva som trengs og har de maskiner som behøves for å lage en flott ramme til ditt bilde.

 

Tilpassing av passepartout


Passepartout er en spesielt tilskåret plate av kartong som settes over et bilde når det skal i glass og ramme. Kartongplaten skjæres først til i en størrelse som passer inn i rammen og så skjæres en lysåpning som skal tilpasses bildet, som deretter festes på baksiden.

Passepartoutet skal sørge for at bildet ikke kommer i direkte kontakt med glasset. Glass vil over tid påvirke både farger og papir i kunstverket. Dette kan forringe både den estetiske og den økonomiske verdien av arbeidet. Passepartoutet er av syrefritt materiale. Dette for å tilfredsstille dagens krav til aldringsbestandighet,  slik at den ikke tærer på bilde eller tegningen det skal beskytte.
Et passepartout brukes oftest med hvit eller svart front, men finnes i et stort antall fargekombinasjoner, foruten at det er mulig å bygge på lagvis for å få et estetisk tiltalende resultat.


Arnt Damsberg bruker Art-glass

Ved valg av glass er Arnt nøye og vil ha god kvalitet. UV-glass, eller Art-glass som det også kalles, er det som brukes. Det  reduserer refleks til et minimum og har en glatt overflate som synliggjør detaljer og korrekte farger. Artglass ™ av GroGlass setter en ny industristandard for innramming og bruk av glass.

Art-glass har helt spesielle egenskaper:

- Fri for refleksjoner
- Fargene blir nøytralt reflekterte
- Ekte fargeinnsyn og overlegen klarhet i bildet
- Flere nivåer av UV-beskyttelse, 70%, 92% og opptil 100%
- Høyeste levetid for maleoverflate og egnet for utendørs bruk
- Lett å rengjøre

Sette sammen bilde

Etter å ha fjernet alt støv fra bildet og innsiden av glasset, settes det i rammen. Mellom bilde og glass plasseres passepartoutet (festes med syrefri tape). Det fungerer som en buffer mellom bildet og glasset, og lar luften sirkulere. Hvis papiret kommer i kontakt med glasset, kan det bygge seg opp kondens som gir fuktflekker eller mugg på bildeflaten.

Glasset vaskes med avmagnetiserende væske.

 


Stifter bak

Bildet må settes fast på baksiden med papp av syrefri og av god kvalitet. Bakpappen stiftes godt og til slutt forsegles innrammingen med spesialtape som forhindrer at fuktighet og støv trenger inn.


Ferdig signert produkt

Her er en ferdig signert innrammet grafikk som Arnt Damsberg har levert. Her ser du baksiden, hvor det er brukt spesialtape og det er påmontert holdbar streng (godt festet).